Sari la conținut
Prima pagină » Cine este Dumnezeu?

Cine este Dumnezeu?

Am avut o discuție făină cu Ionel Brumă și a ieșit un text pe care vreau să ți-l prezint. Dacă te întrebi cine e Ionel, este omul care a fost alături de mine de la primul material Vibrații Înalte. M-a ajutat necondiționat la editarea primelor meditații și s-a ocupat de “șlefuirea” mai multor texte publicate.
Și sunt profund recunoscător pentru asta!

Discuția noastră a plecat de la mesajul publicat acum 3 zile pe rețelele de socializare:

“Vom întâlni același profesor în corpuri diferite până când ne învățăm lecția.”

Ce a urmat? Acest text superb:

Eu sunt.
Dumnezeu e unul. Dumnezeu e în tot și în toate.

Unul în tot și-n toate. Unitate. O singură unitate. Unitate se referă la unul, nu la mai mulți aduși grămadă. Boabele de grâu din spic sunt multe dacă le privești din exterior. Dar odată ajuns la esența lor, odată trecute prin moară, toate sunt aceeași faina. Nu mai poți deosebi un bob de altul și nu pentru că au fost amestecate, ci pentru că a fost eliminata impresia de separare.

Esență lor e aceeași.
Așa sunt și oamenii.
Un grup de oameni sunt precum un spic. Sunt împreună, arată diferit, se simt diferit, știu clar unde începe și unde se termină fiecare, dar sunt unul.

Pielea e doar un amblaj diferit prin care Dumnezeu a ales să se arate Lui însuși.

Când Dumnezeu a făcut lumina, era doar lumina și cuvântul. Apoi a început să facă lucrurile, iar lucrurile luminate de lumina dar surde la cuvânt, au făcut umbră. Când Dumnezeu nu vrea să-și vadă măreția stă ascuns în umbra lucrurilor create.

Cu cât e mai mare acea umbra, cu atât mai bine ascuns este.
Dualitatea nu există doar între bine și rău, ci intre doua fețe ale aceluiași Dumnezeu: una care se vede așa cum e, și una care nu vrea să se vadă așa cum e.

Noi, deși duce cu gândul la unitate, e de fapt dezbinare. Lasă impresia subconștiență de separare, de mai mulți aduși la un loc. Nu exista mai mulți. Exista doar unul în tot și în toate. O monedă care poate fi privită din mai multe părti. Dacă vezi imaginile făcute acesteia din față, verso și de pe cant, poți să juri că sunt diferite, că nu e aceeași moneda.

Dumnezeu zice ‘Eu sunt cel ce sunt.
Diavolul zice ‘Suntem legiune, pentru că suntem mai mulți.’

Dumnezeu e unul în toți, pe când diavolul crede că sunt mai mulți într-unul. Diavolul aduce noțiunea de separare.
A spune ‘eu’ e sinonim cu a afirma cu tărie că ești nu doar făcut după chipul și asemănarea Lui, ci unul cu El.

O față a aceleiași monede. O exprimare a aceleiași esențe.
Dumnezeu e în tot și în toate. Eu sunt El. Și Tu ești El. Eu sunt Tu. Apropierea de tine duce la regăsirea sinelui, regăsirea Lui, oglindirea Lui. Dumnezeu nu zice Noi. Spune Eu sunt Tatăl și Fiul și Sfântul Duh.
Nu exista Noi.

Vii în lume singur ca parte a aceluiași Dumnezeu. Venirea în lume nu reprezintă decât o regăsire a Sinelui.

Îl cauți pe El în interiorul Tău, în liniște, în frumusețea unei flori, într-un gest nobil. Dumnezeu nu e doar în moschei, sau în biserici, ori în temple. E în tot și în toate. Așadar căutarea Lui nu se face doar într-un loc sau doar într-un mod.

Căile înguste impuse de religii nu sunt decât ochelarii de cal pe care satana îi pune Dumnezeului pierdut ca piedică în calea regăsirii Sale.
Satan e doar Dumnezeu care nu vrea să se regăsească.

Pe când Dumnezeu se regăsește în Eu Sunt.

Ionel Brumă şi Mihai Checheriţă

Ai aflat de Meditația Maestrului care te ajută să devi conștient de puterea pe care o ai? Prin ridicarea vibrației ai ocazia să devi Maestrul propriului destin.
 
https://youtu.be/kJkRCA-18Xo
 
 

P.S. Te invit să împărtășești materialele Vibrații Înalte cu cei dragi și să lași un comentariu.

Ai citit Manualul de Meditație
Vibrații Înalte?

Apasă pe butonul roșu “Ma abonez” și lasă-mi datele de contact ca să-ți trimit un cadou: manualul de meditație în format electronic. Acesta este transmis prin email. În primul mesaj se confirmă abonamentul gratuit, materialul îl regăsești în mailul numărul doi. Este posibil să fie la spam/promoții.

Ma abonez

4 comentarii la „Cine este Dumnezeu?”

  1. Adevărat …Dumnezeu Este, El e tot ce e viața , El este existența , El e iubire , fericire…….El este in tot și totul este in El. Va iubesc oameni minunați!🙏❤️❤️❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la Vibratii Inalte

>