Sari la conținut
Prima pagină » Află scopul vieții tale în doar 3 pași

Află scopul vieții tale în doar 3 pași

iubire de sine

 

Găsirea scopului în viață poate fi cea mai dificilă, dar minunată călătorie pe care o avem de parcurs. În acest articol vom trece printr-un proces de conștientizare, pas cu pas, ca să explorezi propriile sentimente, trăiri și opțiuni. La final o să ai un instrument pe care îl poți folosi imediat în viața ta, pentru a putea să îi dai o direcție semnificativă!

Există trei pași pe care îi poți urma pentru a descoperi scopul vieții tale:

 1. Înțelegerea principiului că avem liberul arbitru
 2. Observarea principiului comun
 3. Alinierea vieții cu acest principiu comun

 

 1. Puterea de a alege – liberul arbitru

Cea mai mare putere pe care o avem este puterea de a alege. Chiar dacă ai fost nefericit sau neimplinit, realitatea este că oricând poți alege să fii bucuros și împlinit. Dacă ești obișnuit cu teama, poți depăși momentul alegând să ai curaj. Și da, e normal sa te simți inconfortabil când faci o alegere nouă. Pentru că ești într-o zonă de necunoscut/creștere.

La fel, prin credință și acțiune poți face alegeri care să fie aliniate cu scopul tău. Calitatea și rezultatele vieții unui om sunt determinate de alegerile care le face.

„Alegerea” este cea mai importantă activitate a omului, pentru că prin alegeri, transmiți comenzi în mintea subconștientă. Odată ce mintea subconștientă afla dorințele pe care le ai, va pune mecanismele universale în mișcare pentru a manifesta aceste dorinte în viață.

Alegerile pe care le faci în viața ta devin obiceiuri. Și, dacă ești sincer în urmărirea lor, nu există niciun motiv pentru care nu poți să le realizezi. Orice poți concepe in minte, poate fi adus la realitate.

Pe de altă parte, mai exista și indecizia. Aceasta generează frustrare și anxietate, și poate deruta mintea subconștientă cu privire la ceea ce vrei.  Este important ca alegerile pe care le faci să le faci în conformitate cu adevăratele dorințe și scopuri. Mulți dintre noi îi lăsăm pe alții să facă alegeri pentru noi sau să facă alegerile noastre în funcție de ceea ce credem că este „corect”, chiar dacă asta înseamnă că mergem împotriva dorințelor noastre. Ce este potrivit pentru altcineva s-ar putea să nu fie potrivit pentru tine.  Știi ce este potrivit pentru tine dacă îți asculți inima. Sau intuiția.

Dacă vrei să afli mai multe despre acest subiect, îți recomand următorul interviu cu Andreea Vasile (theta healer și coach spiritual).

 

Pentru început, te invit să faci o meditație scurtă. 10 minute sunt suficiente, îți recomand cu drag următorul material:

 

Continuă cu o listă de lucruri care te interesează; activități care te-au bucurat întotdeauna, care te fac să te simți mai bine, care te inspiră să mergi mai departe, indiferent de obstacolele cu care te poți confrunta. Îți place să faci ceva creativ sau ceva artistic? Îți place natura? Iti place marea? Îți place să îi ajuți pe ceilalți? Îți face plăcere să aduci bunătate în viața altor Suflete?

 

Indiferent ce te interesează, fă o listă cu ce-ți face plăcere să faci.
Ulterior, scrie răspunurile la următoarele întrebări:

(pentru fiecare activitate preferată treci prin acest set de întrebări)

 

 • Ce activitate X îți place să faci?
 • Ce iubești când faci activitatea X și de ce?
 • Ce emoții trăiești când faci activitatea X?
 • Cum ai putea să o monetizezi, să trăiești din asta?

Și da…oamenii spirituali au o viață de trăit. Bogăția face parte din spiritualitate. Nu spun ca este normală o viață de lux precum Osho, care a avut 90 de limuzine Rolls Royce și bijuterii de peste 10 milioane de dolari în 1980. Dar e sănătos să fim realiști și să realizăm că banii sunt energie. Cine nu-și dorește mai multă energie ca să realizeze proiecte mărețe?

Revenind..

 1. Observarea principiului comun

Următorul pas este să citești lista pe care tocmai ai făcut-o și să vezi dacă există vreo temă care se repetă. Poate că  este vorba de contribuție sau dorința de a căuta sau de a oferi dragoste, ori de a ajuta persoanele nevoiașe. Oricare ar fi aceasta, încercă să identifici tema centrală a lucrurilor pe care îți place să le faci și încercă să o pui într-o afirmație scurtă și precisă.

Aceasta va fi „misiunea declarată”.

Poate fi chiar un citat al unei persoane celebre sau o filozofie care te-a influențat. Desigur, pe măsură ce crești, această afirmație ar putea evolua, dar Sufletul ei va rămâne același.

Acum, scrie misiunea ta declarată.

 

 1. Alinierea VIEȚII tale cu principiul de bază

Ultimul pas în această călătorie este să trasezi drumul către scopul tău final și să începi să implementezi schimbări care sa te ajute să îți aliniezi viața de zi cu zi cu scopul tău de bază.
Făcând aceste mici schimbări în stilul tău de viață, vei începe să trăiești acest principiu în fiecare zi.

S-ar putea să dureze câteva zile sau săptămâni, dar, devenind conștient și intenționat de acest principiu care stă la baza existenței tale, cu siguranță vei începe să simți diferența în entuziasmul tău pentru întreaga viață.

Dacă îți dai seama că îți place să fii în mijlocul naturii, planifică-ți vacanța. Poate că o ieșire cu copiii tăi ar putea fi suficientă pentru a-ți recupera energia. Dacă descoperi că îți place să îi ajuți pe cei care au nevoie, caută oportunități de voluntariat în comunitatea ta. Pe de altă parte, s-ar putea chiar să vrei să-ți schimbi locul de muncă sau să începi o nouă afacere care să fie mai potrivită cu misiunea ta.

 

Urmând pașii descriși mai sus, vei fi pe drumul către găsirea și trăirea scopului. Și, pe măsură ce parcurgi acest proces, amintește-ți: ai fost pus pe acest pământ pentru a deveni cea mai bună versiune a ta, pentru a-ți trăi scopul și pentru a fi curajos.

 

Eu când am făcut acest exercițiu am ajuns la concluzia că misiunea mea este să trezesc cât mai mulți oameni și să ajut la ridicarea conștiinței colective. Iar de atunci fac tot ce pot ca să-mi trăiesc viața aliniat la acest scop simplu, dar profund.

Vrei să primești emailuri de la proiect?
Completează cu adresa de email și prenumele și o să primești un email pe săptămână.

Bonus, primești Manualul de Meditație Vibrații Înalte, o unealta care sa te ajute în acest proces de evoluție.
Cu iubire,
Mihai Checheriță

 

 

Ai citit Manualul de Meditație
Vibrații Înalte?

Te invit să lași datele de contact ca să-ți trimit un cadou: manualul de meditație în format electronic. Acesta este transmis prin email. În primul mesaj se confirmă abonamentul gratuit, materialul îl regăsești în mailul numărul doi. Este posibil să fie la spam/promoții.

Ma abonez

23 de comentarii la „Află scopul vieții tale în doar 3 pași”

  1. Mulțumesc cu recunoștință pentru tot ce ne înveți copli iubit. Nu am cuvinte sa-ți spun cât ma bucur la fiecare postare a ta, fie pe youtube sau pe fb. Mă-ar bucura sa-mi trimiți mail-urile tale

 1. Mulțumesc cu recunoștință pentru totdeauna. Infinite binecuvântări. Te inbratisez Și încerc să fac tot ce este mai bine pentru mine. Lucrez cu mine. Vă mulțumesc cu recunoștință pentru totdeauna.

 2. Multa esenta de viata in acest articol exact ca o unelata de redresare pentru mine intr-un moment de cautari si reasezari in viata mea la o virsta a maturitatii (54 ani) in care simt ca inca mai am de lucrat la definirea mult mai clara a misiunii mele pe acest pamant. Spun asta pentru ca dispun de n potential recunoscut de multe entitati din jurul meu dar cu toatea acestea nu reusesc sa asez acest potential pe o zona clara si bine delimitata care sa de un sens mult mai clar vietii mele. Acest exercitiu il voi facer, reface si diversivica la diferite perioade de timp si imi voi defini exact ce sunt si ce imi doresc sa realizez in continuare. Multumesc cu recunostinta.

  1. Minunat, minunat, minunat! Toate informațiile primite de la Vibrații Înalte sunt de o calitate extraordinară.
   Mulțumesc din suflet!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la Vibratii Inalte

>