Sari la conținut
Prima pagină » Cum ne pot ajuta tonurile binaurale? Ascultă gratuit sunete binaurale.

Cum ne pot ajuta tonurile binaurale? Ascultă gratuit sunete binaurale.

Terapia cu sunete binaurale este o formă de terapie cu unde sonore. Urechea dreaptă și cea stângă primesc fiecare un ton de frecvență ușor diferit. Astfel, creierul le percepe ca pe un singur ton și intră în rezonanță cu diferența dintre ele.
În prezent este folosită pentru tratamentul anxietății, stresului și tulburărilor de somn. Aceste sunete sunt disponibile sub formă de înregistrări audio pe care o persoană le ascultă folosindu-se de căști stereo.

Încă se fac cercetări pentru a demonstra beneficiile clinice ale terapiei cu sunete binaurale. Medicii consideră că acest tratament este semi-experimental. De reținut este că aceste materiale nu pot să înlocuiască tratamentele tradiționale; aceste sunete sunt complementare.

Tonurile binaurale pe care le percepe o persoană sunt diferența de ritm dintre undele care intră în urechea stângă și urechea dreaptă.

De exemplu: dacă urechea stângă înregistrează un ton la 200 Hz și urechea dreaptă receptează sunet de 210 Hz, rezultatul perceput de creier este de 10 Hz.
Așa cum am scris și în Manualul de Meditație Vibrații Înalte, sunt 5 categorii de frecvențe.
Aceste informații sunt acceptate de lumea medicală și s-au făcut nenumărate studii în acest sens.

Undele cerebrale sunt rezultatul impulsurilor electrice produse de creierul nostru în urma activității neuronilor. S-a dovedit științific că fiecare frecvență cerebrală ne influențează starea pe care o avem și implicit viața.
De ce? Pentru că fiecare frecvență pe care vibrează creierul, într-un anumit moment, creează un efect în viața noastră.
Nu mai este un secret:
“GÂNDURILE NE INFLUENȚEAZĂ VIAȚA! “
Undele pot fi înregistrate de aparatul numit electroencefalograf (EEG), cu ajutorul unor electrozi plasaţi pe pielea capului. Un astfel de electrod poate citi activitatea a aproximativ 100.000 de neuroni.*

Delta: frecvență de 0,5-4 Hz (unde prezente natural când suntem în somnul fara vise). Persoanele care au primit o frecvență a modelului delta au intrat într-o etapă mai profundă a somnului, conform rezultatelor scanării cerebrale prin electroencefalogramă (EEG).

Theta: frecvență de 4-7 Hz. Modelele Theta contribuie la îmbunătățirea meditației, a creativității și a somnului . Acestea sunt prezente în faza de mișcare rapidă a ochilor (REM).

Alfa: ajută la relaxare, concentrare și productivitate.

Beta: 13-30 Hz unde specifice stării de veghe.

Gamma: frecvență 30-100 Hz. Aceste frecvențe promovează stările înalte.

Eventualele beneficii care pot aparea dacă ascultăm materialele:

– reducerea stresului
– concentrare sporită
– mai multă motivație
– creșterea încrederii
– o memorie mai buna pe termen lung după expunerea la frecvențe de tipar alpha, theta sau delta.
– stare de prezență
– mai mult optimism.

Cum se utilizează sunetele binaurale?

Pentru a asculta ritmurile binaurale folosește o pereche de căști stereo.

Este important să nu asculți tonurile binaurale în timp ce ai sarcini care necesită atenție deplină (de exemplu condusul unui vehicul).
Urmează sunete de 13, 10, 7, 5 și 2 HZ. (Spectrul Alpha, Theta și Delta).

Urmează o serie de materiale disponibile pe canalul de YouTube Vibrații Înalte
Audiție plăcută!

Ai citit Manualul de Meditație
Vibrații Înalte?

Te invităm să ne lași datele de contact ca să-ți trimitem un cadou: manualul de meditație în format electronic. Acesta este transmis prin email. În primul mesaj se confirmă abonamentul gratuit, materialul îl regăsești în mailul numărul doi. Este posibil să fie la spam/promoții.

Manual de meditatie_meditatie ghidata

11 comentarii la „Cum ne pot ajuta tonurile binaurale? Ascultă gratuit sunete binaurale.”

  1. Buna Mihai iti multumesc din suflet pentru afirmatiile de sanatate si recunostinta vibrati inalte le-am ascultat cu mult drag de peste 100 ori si le tot ascult ma simt foarte bine.Citesc si cartile dar mai am de citit. Iti multumesc din suflet om bun si minunat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la Vibratii Inalte

>