Sari la conținut
Prima pagină » 3 moduri pentru a-ți crește încrederea în propria persoană

3 moduri pentru a-ți crește încrederea în propria persoană

incredere stima de sine succes

În cei 3 ani de activitate ca și coach, am antrenat zeci de oameni și cea mai întâlnită provocare este lipsa de încredere în propria persoană. Încrederea în propria persoana este cheia evoluției și dezvoltării personale. Este fundatia evoluției umane. Dacă nu începi cu asta, oricat ai clădi, nu ajungi nicăieri.

Există tot felul de strategii, moduri de gândire, modele de comportament și sfaturi practice pentru a-ți îmbunătăți viața și a te simți mai bine cu tine, dar toate sunt de prisos dacă nu există fundația acestui proces de creștere și evoluție. Acest temei este adevăratul tău „eu”, cel pe care-l cunoști doar tu în adâncul ființei tale. Adevărul este că ai nevoie de încredere pentru a descoperi și pentru a scoate la iveală cine ești tu cu adevărat. În următorul articol prezint trei metode pentru a spori încrederea interioară.

  1. Cunoaște-ți valorile

Valorile personale sunt piatra de temelie pe care se află personalitatea fiecăruia dintre noi. Recunosc că am o pasiune pentru ele și de multe ori mă las purtat de val când vorbesc despre acest subiect. Nu mă scuz pentru asta, caci valorile sunt unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți ști despre tine și sunt vitale pentru a obține încredere interioară autentică. Valorile tale sunt chiar în centrul a ceea ce ești și ele sunt elementele de bază, fundamentele și alimentează viața pe care o trăiești.

O valoare este ceva ce găsești în tine, în ceilalți sau în lume, care este de mare importanță pentru tine și poate include credințele, progresul, familia, distracția, natura, realizarile, sănătatea, excelența sau libertatea.

Te-ai întrebat de ce unele persoane și situații te fac să te simți supărat, frustrat sau demotivat? Acest lucru se datorează faptului că una sau mai multe dintre valorile tale sunt încălcate, refuzate, suprimate sau reprimate – și acest refuz il experimentezi ca pe o experiență negativă pentru că intră în conflict cu o parte fundamentală a ceea ce ești.

Știi acele momente în care te-ai simțit cu adevărat viu, prezent și fericit? Acelea sunt momentele în care una sau mai multe dintre valorile tale sunt onorate; poți obține mai multe astfel de momente  trăind în acord cu valorile tale.

Aceste valori sunt ale tale și, indiferent de ce se întâmplă, nimeni nu ți le poate lua vreodată. Poți avea încredere absolută în ele, deoarece acestea sunt acolo tot timpul, așteaptă doar să le observi și să le accepți. Când ajungi să-ți cunoști valorile, poți începe să faci alegeri pozitive și să-ți aliniezi viața în jurul lor. Este atât de simplu și se simte uimitor, pentru ca nu înseamnă decât ca îți permiți să trăiești autentic.

  1. Exersează-ți mușchiul „încrederii” oricând ai ocazia

Încrederea este un mușchi și, ca orice mușchi, trebuie să-l antrenezi, astfel încât să crească și să devină puternic. Problema este că, spre deosebire de biceps sau triceps, care rămân în același loc, mușchiul încrederii poate fi găsit dacă suntem conștienți și este nevoie să dăm dovadă de dedicare și atenție. Cum îți dezvolți bicepsul sau tricepsul? Făcând exerciții care sunt concepute pentru a lucra acei mușchi pentru o perioadă de timp, până când apar rezultatele pe care le vrei.

Este la fel și cu încrederea.

Să presupunem că ești genul de persoană care nu își asumă multe riscuri, genul de persoană care trăiește fiecare zi făcând ceea ce “trebuie” și o face bine, dar nu ieși din zona de confort. S-ar putea să-ți spui că ’nu pot face „X” pentru că-mi este teamă’ sau pentru că gândești ‘nu sunt suficient de bun’, ‘sunt cine sunt’ sau ‘oricum nu-mi doresc cu adevărat’.
O astfel de persoană trăiește într-o lume limitată și face doar ce îl menține în siguranță și confort. Cu cât își asumă mai puține riscuri, cu atât mai puțin trebuie să aibă încredere și astfel devine mai puțin încrezător.

Nu este interesant de conștientizat asta? Desigur, persoanele care citesc asta sunt excluse din  categorie/discuție :))

Așadar, dacă ești interesat să-ți lucrezi „mușchiul” încrederii, trebuie să fii pregătit să-ți asumi riscuri – mari sau mici. Trebuie să fii dispus să te întinzi într-o direcție necunoscută, să încerci ceva nou sau să încerci ceva într-un mod (ușor) diferit. Trebuie să te deschizi la posibilitățile din jurul tău și să te împingi să crești peste ceea ce știi, ce faci și cine ești. Cu cât ești mai deschis la risc, oportunitate și posibilitate, cu atât trebuie să fii mai încrezător și, drept urmare, cu atât mai mult iti vei crește încrederea în propria persoană. “Acesta” este mușchiul încrederii – întrebarea este, ce vei face pentru a-l antrena?

  1. Meditația ghidată pentru încredere în sine.

Al 3-lea mod de a-ți spori încrederea în propria persoană este prin parcurgerea următoarei meditații pentru 22 de zile.

CLICK pentru a asculta meditația pe YouTube

Te asigur că de îndată ce-ți descoperi valorile, îți antrenezi ‘mușchiul’ încrederii și faci timp de 22 de zile, la rând, meditația de mai sus, vei începe să te comporți ca o persoană încrezătoare.

Ești dispus(ă) să faci o alegere conștientă?

Cu iubire,

Mihai Checheriță

P.S. Te invit să împărtășești materialele Vibrații Înalte cu cei dragi.

Ai citit Manualul de Meditație
Vibrații Înalte?

Te invit să lași datele de contact ca să-ți trimit un cadou: manualul de meditație în format electronic. Acesta este transmis prin email. În primul mesaj se confirmă abonamentul gratuit, materialul îl regăsești în mailul numărul doi. Este posibil să fie la spam/promoții.

Ma abonez

dezvolta intuitia

Intuiția – Ce este și cum o poți dezvolta?

Secretele dezvoltării intuiției: Cum poți învăța să-ți asculți mai bine vocea interioară. Foloseste intuiția pentru a lua decizii mai bune.

Empatia - Ce este și cum îți influențează viața

Empatia – Ce este și cum îți influențează viața

Empatia poate face parte din caracterul nostru, un mod de a simți și de a trăi viața, care ne ajută …

Ce este stima de sine si cum o putem imbunatati?

Ce este stima de sine si cum o putem imbunatati?

Te-ai întrebat vreodată de ce avem o abordare atât de critică față de propria persoană, pe când cu cei din …

cum scapi de anxietate

Anxietatea: Ce este și cum scapi de ea?

Anxietatea se numără printre stările controversate pe care poate nu știm, încă, cum să le gestionăm și cum să...

Ce sunt undele cerebrale si cum le schimbăm?

Te invit să descoperi în acest articol informații valoroase despre ce sunt undele cerebrale, acestea te vor ajuta să înțelegi …

cum te simti cand iubesti

Ce este iubirea advarata? Cum te simti cand iubesti si esti iubit?

Ce este iubirea adevărată? Cum te simți când iubești și ești iubit? Te-ai întrebat vreodată ce stă la baza fiecărei …

Cum sa meditezi cea mai simpla meditatie ghidata

Cum să meditezi – sfaturi și tehnici pentru începători

“Secretul pentru a ajunge departe este să începi.“                                                               -Mark Twain           În timp ce citești aceste rânduri, observă …

Cum oprești gândirea excesivă în 3 secunde

Gândești prea mult? Te regăsești în situații când ai o gândire excesivă? Folosești liste și nu faci totul… Te lași …

Vizualizează și creează

Vizualizează și creează Există o polaritate în orice aspect din viață… fericit / trist, bogat / sărac, gras / slab. …

8 comentarii la „3 moduri pentru a-ți crește încrederea în propria persoană”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la Vibratii Inalte

>