Sari la conținut
Prima pagină » Arta recunostintei si cum sa-ti manifesti dorintele

Arta recunostintei si cum sa-ti manifesti dorintele

Arta recunostintei si cum sa-ti manifesti dorintele

Recunoștința.

Sunt sigur că ai mai auzit de acest cuvânt și probabil știi că înseamnă pur și simplu un sentiment de apreciere.

Dacă urmărești proiectul Vibrații Înalte, probabil ca ai aflat de programul „Recunoștințe pentru Viață” și de cartea cu același nume, carte pe care am publicat-o anul acesta.

În acest articol îți voi da definiția mea pentru această trăire și exerciții simple care te vor ajuta să fi mai recunoscător și împlinit. Dacă vrei să afli ce este recunoștința, dincolo de definitie, îți recomand să citești mai multe aici:

Ce este recunoștința?

Pentru mine, recunoștința este experiența de a mă simți prezent, împlinit, în pace și mulțumire cu TOT ceea ce am deja în totalitatea numită viață. Spun în totalitate, deoarece acesta este cuvântul cheie. Înseamnă că sunt în pace cu tot ce am avut și am în prezent.

Pentru mine, înseamnă să ma simt în pace și să accept nu doar binecuvântările mele, ci și necazurile, supărările, pierderile și neajunsurile. Acceptarea acestora din urmă este mult mai ușoară atunci când știi ca ele, deși nedorite, vin pline de invățături, de lecții, de experiențe.

Te rog să nu-ți ignori capacitatea de a înfrunta o situație dificilă și de a fi recunoscător că ai parte de această experiență.

Recunoștința este un cuvant tot mai des întâlnit, iar actul de a o simți este de fapt destul de simplu de pus în practica.
Pentru mine, cunoașterea puterii și potențialului de a fi recunoscător a fost un factor decisiv în creșterea mea spirituală. Mi-a asigurat atingerea unor noi nivele de împlinire.

Te invit să conștientizezi ceea ce poate face recunoștința pentru tine.

Urmează meditatia de aici, în fiecare dimineață, timp de 60 de zile și vezi ce și cum și cât s-a schimbat în viața ta. Vei fi uimit.

Recunostinta inspiră un sentiment pozitiv în ființa ta și în persoanele cărora le arăți apreciere. Îți modifică sentimentele, gândurile si credințele negative pe care le poți avea despre tine și/sau despre ceilalți.

Recunoștința îți crește nivelul de conștientizare și concentrare. Te poate inspira să realizezi mai multe pentru tine și pentru oamenii din jurul tău.

Recunoștința începe cu tine. Învața să-ți fii recunoscător pentru ceea ce faci bine. Apoi îți va fi mult mai ușor sa le fii recunoscător și celorlalți. Recunoștința este o practică cu numeroase beneficii.

Da, există numeroase beneficii ale recunoștinței. Cu toate acestea, mulți oameni încă refuză să emane recunoștință pentru ei sau pe oamenii din jur.  În schimb, se lasă conduși de critici și judecate.

Pentru a vedea și simți pe priopria piele dacă faci parte din această categorie, te invit să-ți oferi cateva minute pentru a medita asupra următoarelor întrebări:

 1. Care sunt obstacolele care te împiedică sa simți și să-ți arăți recunoștința față de tine și față de ceilalți?
 2. Dacă nu ar exista acele obstacole, ce ai simți și cum ți-ai exprima recunostinta?
 3. Cum poți arăta recunoștința față de tine și față de ceilalți?
 4. Pe o scală de la 1 la 10, cât esti de recunoscător în general?
 5. Cum ar arăta viața ta dacă ai fi recunoscător de nota 10? Cum s-ar simți experiențele tale?

Obstacolele pe care le-ai găsit sunt în principal gânduri negative, emoții și credințe pe care le ai. Acestea nu numai că te împiedică să simți recunoștința, dar cel mai probabil te împiedică și să reușești în viață.

Scopul meu prin acest articol este să-ți arăt importanța recunoștinței și cum o poți aduce în viața ta.
Simplu și profund.

Acum, că ai mai multă claritate despre beneficiile recunoștinței, să vorbim despre modul în care poți începe să-ți arăți recunoștința față de tine.

Pentru a începe să faci acest lucru, trebuie mai întâi să apreciezi toate realizările tale – fie ele mari sau mici – pe care le-ai experimentat până acum în viața ta. Întrebă-te: când ai apreciat ultima dată acele realizări? Dar înainte de asta, cât de des apreciai fiecare realizare?

Dacă ai făcut în mod constant acest lucru, felicitări! Continuă să faci asta.

Dacă nu, atunci este timpul să începi să fi mai atent la acest aspect.

În continuare, fii recunoscător pentru ceea ce ai: pentru locul de muncă, pentru casa, familie, mâncare, haine etc. Te ajută mai mult dacă faci acest exercițiu în scris. Scriindu-le începi sa constientizezi mult mai ușor cât de multe lucruri ai pentru care sa fii recunoscător. În felul acesta are loc și un transfer de energie subtil, iar intențiile tale sunt receptate de către Dumnezeu mai ușor. Iar atunci când ai o cădere emoțională, poți să scoți lista, sa o citești și să te bucuri de un val de vibrație înaltă.

Până acum, am prezentat modul în care poți arăta recunoștință față de tine și lucrurile din jurul tău. Acum voi aborda modul în care poți arăta recunoștință față de oamenii din jurul tău.

Există mai multe modalități prin care poți exprima recunoștință față de oamenii din jurul tău, dar voi enumera doar câteva. Cu toate acestea, ești liber să afli sau să te gândești la alte metode și să le pui în aplicare după cum consideri tu.

 1. În loc să jignești și să te plângi de oamenii din jur, încercă să-i lauzi și să-i apreciezi pentru ceea ce fac bine. Făcând acest lucru, le câștigi respectul și încrederea și este mai probabil să te ajute în continuare. Natura omului e bună și prin observarea binelui atragi mai mult bine în viața ta. Chiar și cel mai rău om, caruia nu crezi ca ii poți arata recunoștință, te poate ajuta. Dacă vezi în el un om rănit, un om suferind, care se exprimă cum poate și jigneste și rănește, atunci experimentezi compasiunea; și pentru asta ii poți fi recunoscător.
 1. Fă o listă de mulțumire a tuturor persoanelor pentru care ești recunoscător și citește-o în mod constant. Cu fiecare repetare o să simți un sentiment din ce în ce mai bun.
 1. Oferă o simplă mulțumire verbală, o notă de apreciere sau chiar un e-mail de apreciere pentru a-ți exprima recunoștința față de persoanele care te-au ajutat.
 1. Oferă persoanelor pentru care ești recunoscător cărți, cadouri, mici atenții sau recompense pentru a le arăta cât de mult le apreciezi.
 1. Pur și simplu oferă oamenilor din jur cadouri care nu pot fi cumpărate cu bani, cum ar fi timpul tău.

Recunoștință!

Cuvântul poate fi ușor de pronunțat și ușor de arătat. Reține pentru totdeauna că atunci când îți arăți recunoștința față de propria persoană, de lucrurile și de oamenii din jurul tău, vei deține cu siguranță cheia creșterii spirituale și, în cele din urmă, a împlinirii Sufletului.

Pentru astăzi îți mai recomand două materiale:

 1. Episodul cu Dr. Joe Dispenza în care vorbește despre ce se întâmplă la nivel fizic când suntem recunoscători.

 1. Programul de recunoștințe de 29 de zile.

Acest program, Recunoștințe pentru Viață, s-a transformat într-o carte de bune practici, de sentimente și emoții. Toate sunt create pentru a te ajuta timp de 29 de zile sa accesezi o stare totală de recunoștință, fericire, pace și iubire.

🔰29 de zile de exerciții care vor face din recunoștință un mod de viață.

🔰29 de zile care vor deschide sufletul către iubire, bucurie și recunoștință

🔰29 de zile care îți vor da curajul să ai o conectare mai profundă cu cei din jur.

Este timpul să pornești în călătoria ta.

Pășește spre lumină!

Aprofundeaza experiența!

Vrei să comanzi cartea?

 https://vibratiiinalte.ro/product/recunostinte-pentru-viata/

Cu iubire,

Mihai Checheriță

P.S. Te invit să împărtășești materialele Vibrații Înalte cu cei dragi și să lași un comentariu.

Ai citit Manualul de Meditație
Vibrații Înalte?

Apasă pe butonul roșu “Ma abonez” și lasă-mi datele de contact ca să-ți trimit un cadou: manualul de meditație în format electronic. Acesta este transmis prin email. În primul mesaj se confirmă abonamentul gratuit, materialul îl regăsești în mailul numărul doi. Este posibil să fie la spam/promoții.

Ma abonez

4 comentarii la „Arta recunostintei si cum sa-ti manifesti dorintele”

 1. Multumesc din suflet pt tot ce faci , ascult tot ce trimiti pe YouTube, cartea”Recunostinte pt viata” am parcurs-o, iar in decembrie dupā 6 luni o sā o parcurg din nou,( apoi am cumpārat doua cārti “Recunostinte pt viatā” si le am facut cadou la douā persoane dragi ,iar Manualul de maditatie cel din 2020, l-am parcurs, sunt multumitā cā primesc tot ce faci pt noi, cā te cumosc, si mult putere mai departe, noi suntem aici, cu drag Cristina

 2. Bunâ dimineața pentru totdeauna ,,
  Deocamdată , pentru mine , materialele dvs sunt singurele cu care simt că rezonez : se pot pune in practică
  Vă mulțumesc cu tecunoştință !

 3. Este minunat programul,l-am parcurs și în iarna când a fost lansat pentru prima dată, acum i-l parcurg iar și însoțit de carte.Ce pot sa spun,spun că ajută mult pe plan personal,sufletesc ,te vezi cu alti ochi, vezi totul în jurul tău cu alti ochi ,cu ochii Bucuriei și a Blândeții! Toate astea aduc multă pace interioara, mulțumesc Mihai că pui la dispoziția noastră astfel de materiale, recunoștință infinita pentru asta 🙏❤️!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la Vibratii Inalte

>