Sari la conținut
Prima pagină » De ce e bine să iubești ceea ce faci?

De ce e bine să iubești ceea ce faci?

De ce e bine să iubești ceea ce faci?

 

 

Ce vrei să fii când vei fi mare?

Sunt sigur că ți-a fost adresata această întrebare cel puțin o dată în copilarie. Când ai fot întrebat, ai avut un răspuns pregătit, sau ai avut nevoie de câteva momente pentru a te gândi la asta? Cu toții am visat să devenim persoane bune, sa fim pompier, profesor, avocat, director, medic sau polițist. Recunosc că eu, când eram mic, mi-am dorit să devin președintele României.

Tu ce ți-ai dorit? Îți mai amintești?

Ei bine, ce ai făcut în acest sens?

Poate că nu ai acționat niciodată în direcția de a fi ceea ce ți-ai propus, sau ce ai spus că vrei sa devii. La început poate nu a fost timp, sau nu ai avut inspirație. Dar, cu trecerea timpului, lucrurile se schimbă. Cu trecerea anilor, gusturile noastre se schimbă, viziunea noastră asupra lumii se schimbă și, implicit, obiectivele noastre se schimbă. Și este normal să se întâmple asta.

Una dintre cele mai importante lecții pe care le-am învățat pe parcursul carierei mele este aceea ca e bine să faci ceva ce simți ca faci cu plăcere.

De ce este important acest lucru?

Știu că, dacă îți place ceea ce faci, ajungi să fii fericit în mai multe moduri. Viața însăși devine mult mai interesantă și mai frumoasă. Te vei trezi vorbind cu pasiune celorlalți despre munca ta. Experiențele pe care le ai pe parcurs devin mult mai satisfăcătoare și îți îmbogățesc viața în multe feluri… de exemplu ai ocazia să întâlnești oameni fascinanți.

Cunosc persoane care au transformat pasiunile în idei de afaceri și au reușit. Sigur, au fost nevoiți să sacrifice un venit sigur pentru fericirea lor, dar nu au renunțat și au ajuns să trăiască viața pe care au visat-o. Pasiunea lor i-a dus spre împlinire.

Deși nicio slujbă sau afacere nu este perfectă, important este să te bucuri de ea. Să înveți din ea. Dacă ești nemulțumit de situația ta actuală, de ce să nu iei măsuri acum pentru a o schimba?

Schimbarea, ca orice schimbare profundă, nu începe cu schimbarea locului de munca și a activitatii, ci cu schimbarea modului în care privești această activitate. În tot ce faci, la orice loc de munca, oricat de rău sau neplăcut ar fi el, exista frânturi de lucruri bune și frumoase. Dacă te educi în căutarea acelor motive care te bucură, te afli deja pe drumul schimbării pozitive. Și odată schimbat, faci loc activității care ți se potrivește.

Undeva, acolo, există o activitate care este perfectă pentru tine! Dacă ai găsit-o și ești deja în acel punct, te felicit din Suflet! Dacă nu, realizează că poate dura ceva timp pentru a-ți da seama ce vrei cu adevărat să faci și chiar mai mult timp pentru a ajunge acolo. Îți pot spune din experiență că găsirea și realizarea a ceea ce îți place merită TOT efortul, la fiecare pas al drumului.

Toate cursurile, miile de ore investite în crearea de meditații ghidate, scrierea Manualului de Meditație, scrierea și publicarea cărții „Recunoștințe pentru Viață”, experiența practică sau interviurile realizate m-au făcut să fiu o persoană mai puternică și mai fericită.

Dar nu pentru că aș fi avut nevoie de ceva din exterior ca să valideze cine sunt cu adevărat. Ci pentru că prin toate aceste acțiuni am reușit să mă cunosc mai bine. Iar drumul către sine este de departe cel mai satisfăcător traseu din viață.
Am spus-o și mă repet: un om împlinit ar fi bine să se cunoască pe Sine, căci nu există cunoaștere mai înaltă și mai nobilă decât aceea a Sufletului. Când un om cunoaște adevăratul EU SUNT, poate construi o lume întreagă.

Astfel, te simți responsabil pentru propriul destin…

Ei bine, pur și simplu nu există un sentiment mai frumos și nobil decât acela că ești creator activ, alături de Dumnezeu în viață.

Om bun, fă ceea ce îți place și iubește ceea ce faci, oricare ar fi activitatea. Vei fi mai fericit pentru asta. Promit că te vei uita înapoi cu admirație și recunoștință, la sinele tău mai tânăr. De ce? Pentru că ai avut curaj!

Pentru astăzi îți recomand 3 meditații ghidate care te vor conecta cu inima ta prețioasă:

1. Meditatia INIMII pentru coerenta

2. Meditatia lui Sadhguru pentru dragoste:

3.  Meditatia iubirii

Cu drag,

Mihai Checheriță

P.S. Te invit să împărtășești materialele Vibrații Înalte cu cei dragi și să lași un comentariu.

Ai citit Manualul de Meditație
Vibrații Înalte?

Apasă pe butonul roșu “Ma abonez” și lasă-mi datele de contact ca să-ți trimit un cadou: manualul de meditație în format electronic. Acesta este transmis prin email. În primul mesaj se confirmă abonamentul gratuit, materialul îl regăsești în mailul numărul doi. Este posibil să fie la spam/promoții.

Ma abonez

Un comentariu la „De ce e bine să iubești ceea ce faci?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Aboneaza-te la Vibratii Inalte

>