Sari la conținut
Prima pagină » Ce este recunoștința?

Ce este recunoștința?

Afirmatii pozitive si recunostinte

Salutare, om bun!

Primesc foarte multe mesaje și aș dori să subliniez două lucruri importante despre recunoștință. Cunosc oameni care îmi oferă tot felul de scuze care îi împiedică să simtă recunoștință în fiecare moment. De fapt, oamenii ajung să spună că recunoștința este o stare ce poate fi simțită cu ușurință de cei care au mai multe decât ei.
ȘI aud replici de genul:  “oamenii fericiți pot fi mai recunoscători, deoarece au mult mai multe motive de a fi recunoscători.”Da, la suprafață am putea vedea de ce oamenii cred acest lucru. Recunoștința poate fi un subiect complex, deoarece ne impune să înțelegem sensul fericirii.

Credem că fericirea este atât de subiectivă.

Fericirea este considerată (universal) ca un act de mulțumire și bucurie. Dar modul în care cineva are în vedere să ajungă la acea mulțumire și bucurie diferă de la o persoană la alta.

Personal, consider că fericirea este un efect al recunoștinței, și nu o cauza a acesteia. 

Nu cred că oamenii fericiți sunt cei mai
recunoscători, cred că oamenii recunoscători sunt cei mai
fericiți

Sunt mulți oameni, care in viața lor au totul pentru a fi fericiți și totuși…sunt nefericiți sau sunt nerecunoscători. Și eu am fost unul dintre ei!

Cu toate acestea, există oameni care, în ciuda faptului că nu sunt străini de adversitate și nenorociri, sunt profund recunoscători și fericiți.

Nu oamenii fericiți sunt recunoscători, ci Sufletele recunoscătoare sunt fericite.

Al doilea aspect al recunoștinței pe care aș dori să-l subliniez este faptul că sensul cuvântului recunoștință poate însemna lucruri diferite.

Majoritatea oamenilor ar spune că sensul cuvântului recunoștință este aprecierea a ceva bun. Adică avem o prezență / ceva plăcut în viața noastră, pentru care apare recunoștința.

Aici vin cu o observație.

Asta înseamnă că ar trebui să fim recunoscători doar pentru lucrurile bune?

Ce este recunoștința?

Pentru mine, recunoștința este experiența de a mă simți prezent, împlinit, în pace și mulțumire cu TOT ceea ce am deja în totalitatea numită viață. Spun în totalitate, deoarece acesta este cuvântul cheie. Înseamnă că sunt în pace cu tot ce am avut și am în prezent.
Pentru mine, înseamnă să te simți în pace și să accepți binecuvântările tale, precum și necazurile, supărările, pierderile și neajunsurile. Te rog să iei în calcul capacitatea de a lua o situație dificilă și să fi recunoscător că ai parte de această experiență.
Este posibil să nu vezi sau să înțelegi planul divin.

Esti capabil să privești tot binele din viața ta, precum și neajunsurile și să spui cu adevărat:
„Sunt recunoscător pentru TOATE! Pot fi recunoscător de lecțiile primite și găsesc în continuare, chiar și în mijlocul durerii, ceva de care să fiu recunoscător, în fiecare clipă.”
Când îți poți iubi viața în această măsură și trezești emoția de a fi recunoscător , devii de neoprit!

De asemenea, trebuie să fim realiști,nu poți ajunge în acest punct peste noapte. Este nevoie de practică și angajament. Angajamentul de a privi viața prin diferite lentile, un set de lentile „de recunoștință”. Indiferent de circumstanțe.

Te anunț cu drag că de pe 19 August 2020 am dat startul programului

Recunoștințe pentru Viață, 29 de zile.

Materialul este disponibil pe canalul de YouTube Vibrații Înalte.
– Vreau să parcurg programul –

Dacă nu ești dispus să investești 10 minute pentru următoarele 29 de zile, îți recomand ceva mai general:

Cu stimă,
Mihai Checheriță

18 comentarii la „Ce este recunoștința?”

 1. Mulțumesc om bun. Foarte frumoase și înțelepte cuvintele. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce mi.a oferit viata. Din toate relele am avut ce învața. Timpul, meditațiile, ajutorul divin, oamenii buni toate acestea m.au făcut sa vad în fiecare lucru ceva bun.
  Mulțumesc încă o data om bun. Respect pt tot ceea ce faceți.

 2. Mulțumesc om cu suflet bun și divin! Sunt mulțumită și foarte recunoscătoare că v-am descoperit și totodată vă urmăresc cu foarte mare interes. Felicitări infinite 🎄💥❤💥🎄 Vă iubesc și vă respect! Crăciun Magic și Fericit…vă doresc alături de cei dragi….cu Iubire, Prosperitate, Abundență, Sănătate și Succes…deschideți brațele și le primiti🎄💥💥💥💥❤❤💥💥💥🎄

  1. Mulțumesc mult cu recunoștință Om bun ,practic de ceva timp recunoștința dar mai pe fugă obișnuiam să spun ” mulțumesc Doamne pt toate câte îmi dai mie ” .dar cu ajutorul tău observ că este mai bine in meditație și mai detaliat..numai bine 🙏😘

 3. Mulțumesc Mihai🙏pentru mine fericirea si a fi recunoscatoare inseamna aproape tot, nu pot fii fericita daca sunt bonlava sau daca cei din jurul meu sufera sau cei iubiți sufera, oricand imi pun o dorinta cu toate ca ma gandesc la dorinta mea arzatoare sa slabesc , ajung sa ii cer Universului doar sa fiu fericita, asta insemnand ca eu si toti din jurul meu sunt bine si sunt recunoscătoare pentru asta, sunt recunoscătoare si in clipele mai grele sau cand ….un exemplu, a trebuit sa ma operez la mana , eu lucrând foarte mult cu ea, am fost foarte recunoscătoare pentru acest lucru pentru ca datorita celei situatii mi.am dat seama ca imi neglijam familia si Universul mi.a aratat acest lucru prin operatie🙏
  In fiecare zi sunt recunoscătoare pentru tot ce am si tot ce o sa am ! Si sunt recunoscătoare ca am dat de tine🙏Namaste!

 4. Sunt uimită ! Inca nu am ajun decât la ziua a 2 -a de meditatie pentru recunoștință, dar afectiv nu imi vine să cred ce simt ! Este fantastic ! Deci intru într-o stare de bine din care nu mai vreau să ies ! Parcă mă debarasez complet de lumea reală! Mai plătește cineva așa ceva ?

 5. AURORA CONSTANTINOVICI

  EXACT ASA SIMT SI EU RECUNOSTINTA…PENTRU TOT CE AVEM, PENTRU TOT CE AM PRIMIT CA SI PENTRU TOT AJUTORUL VENIT DE LA DUMNEZEU PRIN INGERII SAI, CARE SINT CEL MAI ADESEA PE LANGA NOI.
  ASA AM CONSIDERAT SI “VIBRATIILE INALTE “..CA NISTE INGERI TRIMISI DE DOMNUL SA AJUTE LA RIDICAREA FRECVENTEI DE VIBRATIE A CELOR CARE DORESC SA-SI INALTE SUFLETUL SPRE DUMNEZEU,SPRE MARELE SPIRIT AL UNIVERSURILOR…ASA CUM ESTE DENUMIT DE CATRE SAMANII DIN ANZI, SI CARE POSEDA CA SI MULTE ALTE CULTURI, INFORMATII ENERGETICE SI POSIBILITATI TERAPEUTICE DE MII DE ANI, CE ABIA IN ULTIMIUL TIMP AU INCEPUT SA SE APLICE SI IN EUROPA.
  ITI MULTUMESC MIHAI PENTRU ARTICOLU POSTAT CA SI PENTU TOT CE DARUIESTI CU IUBIRE SI SUFLET DIN CUNOASTEREA TA.
  LA VARSTA MEA INAINTATA DE 83 ANI SI MAI ALES CU HANDICAPUL FIZIC, TRAIND IN SCAUN CU ROTILE SI DEPENDENTA DE TOTI SI DE TOATE,MULTUMESC CU RECUNOSTINTA CA MARELE SPIRIT NU M-A LASAT SA DEVIN RANCHIUNOASA SAU SUPARATA PENTRU SUFERINTA IN CARE TRAIESC….PRIMESC TOTUL CA O LECTIE DE VIATA SI SUNT BUCUROASA CAND MAI POT CITI POSTARI DE CALITATE PE DIVERSE SITE-URI.
  “VIBRATIILE INALTE ” MA AJUTA SI-MI DAU CURAJUK SA INFRUNT MAI DEPARTE CEEA CE TRAIESC…
  MULTUMESC DIN TOTA INIMA, OM BUN ! CU DRAG, AURORA RODICA

 6. Abia acum un an am inteles ce inseamna sa fii recunoscator cu adevarat. In fiecare zi ii multumesc Universului ca traiesc aceasta zi si pentru intreaga mea viata. Si sunt linidtita si impacata.
  Multumesc pt articol. Este f explicit si la obiect. Cu recunoștință pt munca dvs extrem de utila noua.

 7. Buna seara. Namaste! multumesc frumos cu recunostinta. Da, am urmat cele 29 de zile din Recunostinte pentru Viata. te-am urmarit si a fost fantastic! m-am simtit bine. Sunt un alt om, super linistit

 8. Mulțumesc pentru tot și toate
  Sunt bolnavă de la 30 ani,cu poliartrită reumatoidă de 41 ai . Aveți dreptate dacă nu mulțumeam în fiecare minut pentru toate,azi nu cred că mai puteam umbla. Așa am răzbit cu dureri cu neputință cu răbdare cu rugăciuni,umblu in două cârje dar mulțumesc lui Dumnezeu pentru toate.
  Vă iubesc și mulțumesc,să fiți binecuvântați!

 9. E super articolul! La fel si programul! (Pt. 1 data in viata am invatat sa inchid ochii si sa stau linistita eu cu mine, sa ma uit in interiorul meu).M-a indreptat sa ma uit la lucruri in viata mea la care nici nu m-am gandit vreodata! In viata mea recunostinta a inceput sa functioneze cand am ajuns in cea mai mare prapastie si am inteles ca sunt singura responsabila pt ceea ce traiesc, ca toate experientele au fost necesare pt a deveni ceea ce sunt. Nu as fi fost niciodata ceea ce sunt fara ceea ce am trait, mai ales experientele grele. Cand m-am trezit si am inceput sa curat intunericul din mine si a patruns lumina, am inceput sa fiu recunoscatoare chiar si pt raul din viata mea. In clipa asta nu am servici, nu am bani, nu am un nume, etc, (si nici nu mi-au adus implinire cand le-am avut). Am un copil surd care m-a invatat ce e iubirea neconditionata si credinta nemarginita. Simt bucurie imensa, nu pt lucrurile exterioare, ci pt cele interioare, caci numai lumina din interior aduce devarata bucurie si recunostinta. Si invers, recunostinta aduce toate implinirile in viata. In vine in minte citatul asta: ”If we don’t feel grateful for what we already have, what makes us think we’d be happy with more?” Oricum, multumesc!

 10. Iti multumesc mult, Mihai. Aveam nevoie de un indrumar pentru a-mi aduna gandurile, simtirile. Va fi ca un album cu tot ce am adunat in interiorul meu, ca niste radiografii energetice. Da, vreau sa parcurg programul pentru ca in etapa in care ma aflu acum pot sa inteleg.

 11. De când practic recunoștința cu “vibrații înalte “ am început să simt că trăiesc. Că scopul vieții este de a trăi în mulțumire indiferent de situație . Partea minunată este că recunoștința ne aduce mai mult din ce deja avem si poate ceva nou în viața noastră . Am realizat că ,în momentul în care am început să mulțumesc pentru bunurile materiale care mi-au fost luate fără voința mea , am început sa mă eliberez de ranchiună , să iert ; recunoștința mă ajută să am încredere în procesul abundentei de orice fel. Cere prin mulțumiri și ți se va da -!!!

 12. Super articolul despre recunostinta ca de altfel tot ce contine,,vibratii inalte!
  experientele bune si mai putin bune m-au invatat lectii de viata si am ajuns la concluzia ca fiind recunoscatoare cele bune le depasesc pe cele mai putin bune!
  multumesc cu recunostiinta pentru toate ghidarile si invataturile oferite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *