Sari la conținut
Prima pagină » Culegi ceea ce semeni: cei trei fermieri

Culegi ceea ce semeni: cei trei fermieri

Au fost odată trei fii cărora li s-au dat în mod egal trei ferme.

„Faceți ce vreți cu pământurile voastre!”, a exclamat tatăl lor.

Primul fiu a fost foarte recunoscător. A decis imediat că își va lucra pământul și îl va transforma într-un loc magnific.

„Voi planta și voi produce cele mai bune legume și plante pe care le-a văzut vreodată lumea”, a promis el.

S-a trezit la 5:30 în fiecare dimineață pentru a-și lucra terenul și s-a întors acasă după apusul soarelui. Zilele au fost lungi, dar, din moment ce i-a plăcut ceea ce a făcut, pentru el nu a contat. Primul fiu a pus atât de multă bucurie și energie în visul său, încât a selectat cu atenție fiecare sămânță. Le-a studiat caracteristicile de germinare și creștere înainte de a le planta pe pământul său. El și-a luat timp pentru a elimina cu răbdare orice boală la care plantele sale ar putea fi susceptibile și fertiliza solul, astfel încât să crească doar cele mai bune legume și plante.

Tot ce a câștigat în primele zile, a reinvestit în pământul său. A înțeles că pentru a avea succes, va trebui să se dedice pământului. Așadar, s-a educat cu privire la cea mai recentă tehnologie agricolă, a investit în utilaje noi și a adoptat cele mai inovatoare sisteme de irigații disponibile.

Acest lucru a continuat ani de zile și, în cele din urmă, după multă dragoste investită, ferma sa a început să producă cele mai bune legume și plante din țară. Ferma sa a ajuns să fie cunoscută și oamenii au poreclit-o de la Câmpul Verzilor până la Câmpul Viselor, deoarece orice a plantat a crescut cu rezultate uimitoare.

În cele din urmă, fermierul a început să-i învețe pe ceilalți fermieri care veneau din toate părțile să învețe metodologia sa magnifică de cultivare. Deci, se spune, că primul fiu a continuat să ducă o viață împlinită, abundentă și fericită, culegând și împărtășind roadele muncii sale.
Ce a mai câștigat? Pace interioară, fericire și dragostea unei comunități.

Al doilea fiu a fost și el, recunoscător, și a decis că își va cultiva și pământul. Dar a avut și alte dorințe imediate, așa că a ales să-și vândă jumătate din pământ și a folosit banii pentru a se bucura imediat de viața sa. Și-a cumpărat o casă mare, o mașină frumoasă și o barcă. Cu restul terenului, a ales să cultive cartofi.

El și-a lucrat terenul doar cu jumătate de normă, astfel încât să-și poată petrece timpul liber savurându-și viața. El s-a informat periodic despre noile sisteme din agricultură care l-ar putea ajuta. La fiecare recoltă, el a scos profitul fermei și îi cheltuia pentru a trăi. Ferma sa nu a devenit o fermă grozavă, dar a produs suficient pentru al doilea fiu. Se spune că al doilea fiu a continuat să ducă o viață normală. Limitată din unele puncte de vedere.

Al treilea fiu a decis că nu vrea să trăiască legat de pământul său, așa că a vândut 90% din fermă.

A lăsat un alt om responsabil pentru cei 10% din teren și a plantat roșii. Banii din vânzare i-a folisit pentru a călători în lume și a trăi luxos. Nu a investit nimic în pământul său și a cheltuit chiar și banii de pe roșiile produse.

Curând după aceea, al treilea fiu s-a trezit fără bani și fără pământ. Văzând că a pierdut tot ce avea, se spune că al treilea fiu a continuat să ducă o viață săracă și neîmplinită. Iar într-un final a ajuns să divorțeze și să rămână singur.

Morala povestii:

MINTEA ESTE PRECUM O FERMĂ. Minții nu-i pasă ce culturi sau semințe alegem să plantăm.

Ea va oferi ceea ce este plantat. Dacă îi dai semințe bune și le cultivi(cu îngrijire și răbdare), îți va oferi culturi excelente. Ești fermierul propriei tale vieți!

Gândurile, convingerile și alegerile sunt cauzele care determină tipul de recoltă pe care îl produci.

Mintea ta este mai puternică și mai ascultătoare decât știi. Fiecare gând pe care îl crezi produce o reacție fiziologică în corpul tău, un sentiment sau emoție care emite o frecvență și această frecvență se află în centrul a ceea ce atragi și creezi în viața ta.

Poți alege să fii primul fermier. Să ai în grijă ce gânduri permiți să germineze și să crească în mintea ta. Alege să invești timpul și energia în cultivarea minții. Depune efortul și determinarea de a crea viața viselor tale și alege să faci diferența în această lume! Nimic din viață nu vine din nimic, necesită efort.

Dar este în puterea noastră să avem o viață abundentă și împlinită!

Poți fi și al doilea fermier. Aceștia sunt oamenii care au un anumit sentiment al puterii.  Fie au citit ceva, fie au auzit ceva despre asta, dar nu sunt foarte siguri. Alții care cred acest lucru nu vor să fie deranjați, deoarece știu că schimbarea necesită prea multă muncă și nu sunt dispuși să acorde timpul necesar. În schimb, ei aleg să-și trăiască zilele cu un fals sentiment de control. Trăiesc în speranța celor mai bune zile dar recoltează proporțional cu efortul și credințele lor.

Nu în ultimul rând, poți fi fermierul numărul trei. Majoritatea oamenilor aparțin acestei categorii. Trec prin viață inconștienți și pe pilot automat, fără a investi nimic în “fermele” lor. Sunt conduși de credințe limitative, fac alegeri mai puțin bune și creează vieți limitate. Acești oameni își iau toate câștigurile și le canalizează în plăceri externe și temporare. Dau vina pe ceilalți pentru nenorocirile lor. Nu sunt conștienți că pot fi creatori activi, așa că sunt precum o frunză care este purtată de vânt.

Este într-adevăr în mâinile noastre să alegem tipul de viață pe care vrem să-l trăim și să-l creăm. Totul începe cu propriile convingeri. Atât despre tine dar și despre lumea din jurul tău. Cu gândurile pe care le ai în mintea ta.

Mintea ta procesează aproximativ 70.000 de gânduri pe zi. Aceste gânduri sunt generate pe baza sistemului de credințe pe care îl ai și 90% din aceste gânduri sunt aceleași gânduri la care le-ai avut cu o zi înainte. Partea interesantă este că majoritatea acestor gânduri și credințe sunt inconștiente, ceea ce înseamnă că nici măcar nu ești conștient că le ai.

O minte poluată poate să petreacă până la 70% din timp gândind și retrăind evenimente din trecut.

Când dai atât de multă energie gândurilor și convingerilor tale negative, inconștiente, îți este afectat modul în care gândești și cum te simți.

Ce gândești și cum te simți, în timp, devine starea ta de a fi. Și pentru că nu poți gândi mai mult decât simți, gândurile, credințele și acțiunile sunt aliniate pentru a crea o viață care îți oferă mai multe din aceleași lucruri pe care le-ai avut în trecut. Deoarece majoritatea oamenilor își petrec prezentul în trecut, viitorul lor nu va fi altceva decât o replică a acelui trecut.

Atragerea unei vieți mai bune este la îndemâna ta! Totul începe cu ce semințe pui în minte.

Recunoștințe pentru Viață este un proces de 29 de zile, care te ajută să devii conștient de gândurile tale inconștiente, te ajută să depășești credințele limitative și te învață cum să-ți duci viața la următorul nivel.

Reține: culegem ceea ce semănăm!

Alătură-te GRATUIT celor 1000 de oameni care au parcurs deja programul!

RECUNOȘTINȚE PENTRU VIAȚĂ  Ziua 1 – YouTube

Fă o alegere și simte cum viața ta se transformă. Investește în “pământul” tău și crează viața din abundență și împlinire!

Cu stimă,

38 de comentarii la „Culegi ceea ce semeni: cei trei fermieri”

 1. Niculici Valentina Florina

  Ce să mai zic, ai explicat totul în concluzia finală. Rămâne să alegem noi ce vrem să fim în această viață materială. Îți mulțumesc cu recunoștință om minunat. Te iubesc. 🤗🙏

 2. Multumesc cu recunostinta, draga Mihai, pentru aceasta frumoasa poveste. Da, am ales sa imi cultiv gradina mintii mele acum 15 ani. Am cautat si am primit seminte di ce in ce mai bune si cu recunostinta si iubire le-am curatat (si inca le mai curat de programe care inca ma mai limiteaza), le curat si cu multa iubire le ingrijesc si culeg roadele bogate care imi sunt oferite. Sunt recunoscstoare pentru toate fiintele care au intrat in viata mea si m-au ajutat sa am recolte bogate, pline de iubire, bucurie, prosperitate si armonie. Cartile care m-au ajutat si ma ajuta sa ma descopar cine sunt cu adevarat. Sunt recunoscatoare Sinelui Meu Divin care cu iubire infinita ma ajuta sa evoluez pe calea mea. Infinite Binecuvantari!

 3. Multumesc Mihai pentru ca mi-ai readus aminte ce importanta este o gandire pozitiva in perspectiva. Sunt de aceeasi parere ca mai intai trebuie curatat solul, trbuiesc alese semintele de calitate apoi însămânțat, pe urma la nevoie curatat de alte plante agatatoare apoi udate si ingrijite, pentru o recolta sanatoasa. ☀️🙏 Sunt recunoscatoare pentru viata, am parcurs programul si o sa il reparcurg ori de câte ori sunt la o rascruce, sau am de ales. Ma ajuta sa imi evoluez si sa imi dau cele mai bune raspunsuri in incercarile vietii.❤️

 4. Multumesc Mihai pentru ca mi-ai readus aminte ce importanta este o gandire pozitiva in perspectiva. Sunt de aceeasi parere ca mai intai trebuie curatat solul, trbuiesc alese semintele de calitate apoi însămânțat, pe urma la nevoie curatat de alte plante agatatoare apoi udate si ingrijite, pentru o recolta sanatoasa. ☀️🙏 Sunt recunoscatoare pentru viata, am parcurs programul si o sa il reparcurg ori de câte ori sunt la o rascruce, sau am de ales. Ma ajuta sa imi evoluez si sa imi dau cele mai bune raspunsuri in incercarile vietii.❤️

 5. Draga Mihai,
  Esti un suflet evoluat. Dupa tot ce ai facut si faci pt oameni( oameni cu speranta sau fara), arati ca esti un suflet evoluat. Se pare ca menirea ta este indrumarea oamenilor. Nu este in stare oricine sa faca asta. Constientizezi acest lucru?
  Fii binecuvantat pt tot ce faci! Si, nu te opri, OM BUN! Esti minunat!

 6. Mulțumesc pentru povestioara, am mai auzit-o de multe ori și așa și este. Noi suntem cocreatorii vieții noastre. Depinde de noi cum ne îngrijim zilnic mintea, ce gindim, cum vorbim și ce acțiuni facem zilnic. Recunoștința am început să o practic în ultimul timp aproape zilnic scris sau oral dimineața după meditație, sau ziua în funcție de caz. Am observat că îmi dă stare bună de funcționare pe parcursul întregii zile. Meditația ta este foarte plăcută, ai o voce calmă, binefăcătoare. Mulțumesc cu recunoștință pentru ceea ce faci pentru noi și îți doresc să impactezi cât mai mulți oameni pentru a aduce fericire în viețile lor. 🙏💞

 7. Bună dimineața pentru totdeauna !
  Mulțumesc şi sunt recunoscătoare lui D-zeu pentru toate bunecuvântările mele , pentru lumină , pentru energie , pentru relaxare şi pace interioară !
  Am început : prima zi din ” recunoştințe pentru VIAȚĂ ” , chiar dacă asta fac in fiecare dimineață când mă trezesc : Ii mulțumesc lui D-zeu că m-am trezit !
  Cu iubire ,
  Em.

  1. Sunt foarte fericită și recunoscătoare acum, că am accesat această pagină cu vibrații înalte, Mihai, prima dată am auzit o voce… O voce divină… O voce care i-mi lipsea… De atunci vă ascult zi de zi… Vă mulțumesc cu recunoștință.. A-ți reușit să schimbati vieți… Aveam nevoie de asta.. Bunul Dumnezeu exista și lucrează prin oameni ca dumneavoastră…. Tot respectul!!

 8. Mulțumesc, Mihai, cu recunoștință! Frumoasă abordare, foarte adevărată povestioara. Aștept cu nerăbdare și următoarele materiale. E important pentru fiecare ce semințe semănăm și cum le cultivăm. Pe curând, om bun! 🙏🤗🌈

 9. Sun recunoscătoare pentru că am avut intuiția să achiziționez această tabletă, să intru pe YouTube din curiozitate și am întâlnit acest fel de ,,vibrație înalte”care mi-au adus multă liniște,pace și speranță într-un viitor mai bun.
  Mulțumesc om bun!
  Te iubesc!

  1. Salutare, om bun și frumos! Mulțumesc cu recunoștință și iubire pentru toate materialele pe care ni le dăruiești! Apreciez că ne ai oferit unele meditatii ale lui Joe Dispenza și nu pot sa spun câtă bucurie am simțit când le am descoperit pe canalul tău! Sunt recunoscătoare pentru tot ce ne oferi! Mulțumesc!

 10. Multumesc Mihai din suflet Multumesc 😘🌼🍀pentru ce faci si pentru gandul frumos la mine si la multi altii ,numai bine iti doresc ,te urmaresc cu drag in continuare mult succès 🍀☘️🍀

 11. Imi place asocierea vietii cu ideea de ferma. Eu cred ca aceasta ferma ne este data in proprietate printr-un drept divin, doar ca multi dintre noi ori o dam in arenda, cedand controlul propriei vieti altor persoane, ori o lasam in bataia vantului si o napadesc buruienile. Uneori facem asta pana la final, fara a ne da seama ca dreptul de proprietate divin nu se poate pierde, e doar nevoie sa ni-l revendicam, daca-l cedaseram, sau sa ni-l asuman, daca il abandonaseram. Si e important sa incepem sa curatam tot gunoiul ce s-a adunat si sa plantam ceea ce am vrea sa culegem.
  Minunat ar fi sa invatam din copilarie sa fim fermieri, sa invatam sa plantam seminte de recunostinta, de compasiune, de bucurie, de liniste, de acceptare, de pace, de iubire. Asa am sti ce avem de facut ca viata sa ne fie mereu o ferma ingrijita si prospera.
  E greu sa cureti de buruieni o ferma dupa zeci de ani. E mult gunoi acolo.
  E greu, dar niciodata imposibil! Iar “Recunostinte pentru Viata” ne ajuta sa facem curatenie si sa recunoastem semintele unei vieti ce poate fi traita in bucurie, in abundenta, in iubire!
  Mutumesc!
  Cu recunstinta,
  Mari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *